Известие

Collapse
No announcement yet.

Реалистично ли е?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Или JTD 1.9 или 2-ка Twin Spark!

П.С: 2-ката си е 2-ка!
    П.С: JTD е с по-евтина подръжка!

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
    AR 155 2.0 16v SUPER
    Toyota Corolla 2014 S Premium
    Moskvich 2140

Comment

Половината дето препоръчвате дизел сте карали само туйнспарк, ама айде...
      Купи си тая, която като седнеш в нея тя ти каже, че е твоята... Така се купува Алфа Ромео...

Comment

приятел със сигорност за около 2500 ще намериш нещо добро прочетах мненията на всички въпрос на вкус несъм съгласен с колегите че дизела е по добър вариянт и по ефтина подръжка съвета ми е поне двигател 1.6 аз карам с такава колата от подписа и съм предоволен като имам колата от 4 години и за тези години най серизното нещо което съм сменял освен стандартните масла и филтри, е дебитомер (120лв).комфорт има но не е толкова напред колата е по спортна и вози твърдо но като цяло е много стабилна машина успех с търсенето и несе подлъгвай от няколко човека който са ти казали вземи това вземи онова
        п.с накой каза че преди 4 години е взел своята алфа за 5 бона,така е и аз съм от тоя клуб не съжелявам но годините минават и цената пада яко поздрави!
        Alfa Romeo 159

Comment

Бензин/газ е по-голям кеф и по-евтино, с дизела ще си едни 1000лв назад всяка година само от разликата в цените на горивата
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
            Купи си тая, която като седнеш в нея тя ти каже, че е твоята... Така се купува Алфа Ромео...
            Е аз все още съм си див фен на бенз-а!
            Но съм се возил в дизелки JTD. Прилично си върви, а и съдейки по другите колеги не е толкова капризен, колкото ТS.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
            AR 155 2.0 16v SUPER
            Toyota Corolla 2014 S Premium
            Moskvich 2140

Comment

кой каза, че дизела гори малко...лично моята който каквото иска да си говори под 6 извън града не пада....вярвам като се качите на колите не карате с 90....а това коя кола е по евтина за поддръжка....какъвто ти е късмета....има неща който просто си се развалят и не можеш да кажеш дали ще издържи още ден или година....въпрос на късмет.
              Както колега каза....качваш се и ако колата ти каже "аз съм твоята кола" взимаш я и газ

Comment

Само да вметна, че в градски условия разходите за дизел на 100 км. са с около 10 лв. повече от разходите за пропан-бутан.
                Според мен ако колата се кара главно градско - бензиновия мотор е за предпочитане.
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

Искам да кажа, че разликата не е чак толкова голяма, защото веднага 10 човека скачат да кажат как жетедето е супер и т.н., а на повечето информацията им е от четене на форума как жетедето харчи 4/100 и върви 2 пъти повече от туйнспарка...
                  Всеки от двигателите си има предимства и недостатъци. Тези, които имат повече опит знаят, че от туйнспарковете, както правилно е казал поета, "двойката си е двойка", ама като ще и се слага газ дали има чак такова значение..?
                  Щом целта е икономия, по-ефективно от здрав бензинов двигател с хубав, качествено монтиран ГИ няма. Метана го изключвам, защото "носи" други недостатъци...

На "феновете" на жетедето ще им кажа само да помислят над следното: този "невероятно здрав, икономичен и издръжлив" мотор има почти всички части на бензиновия + още един куп "скъпи" и трошливи неща, които могат да дадат фира и да ти побелее косата от тях... Един нов регулатор на ГНП (който е фира на повечето жетедета) струва повече от комплект "Денсо" за ТС примерно...

Не казвам, че дизела е по-лош избор, казвам да не вярваме на всичко прочетено в един сектантски форум...
                  Последното го написах заради тия, дето ще почнат да ми вадят статистиката колко 159-ки са продадени с дизелови мотори и колко с бензинови... Човека не търси 159-ка.

Според мен също драмата за избор между мотори на тази кола е единствено между 2.0 ТС и 1.9 ЖТД, но съдейки от начина, по който е попитал човека, мисля, че и всеки друг бензинов мотор от гамата ще му свърши работа, така че не е нужно да се концентрира върху търсене точно на даден мотор а по-скоро важното е да е като цяло в добро състояние колата... Иначе мислех да питам какво точно е било това "дълго проучване" след което сте избрали 1.4 ТС, ама реших, че няма смисъл...
                  Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 12:03.

Comment

Разликата между 1.6ТС на бензин и 1.9ЖТД е 3 литра градско и 1.5л извънградско....оттам нататък всеки си прави сметките

Между другото, Абар7а си даде 46-цата за 1200лв, а неговата беше много хубава
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Не казвам, че дизела е по-лош избор, казвам да не вярваме на всичко прочетено в един сектантски форум...
                      Последното го написах заради тия, дето ще почнат да ми вадят статистиката колко 159-ки са продадени с дизелови мотори и колко с бензинови... Човека не търси 159-ка.
                      Ами то единствената причина е, че на 159 JTS-а газ не го лови, иначе ако си бях намерил 1,8 140к.с. познай кога щях да си взема JTD - точно никога. Все пак JTD-то има някои предимства - по-малко преработки на заводското винаги е по-добре, зареждаш 3 пъти по-рядко(за една сериозна сума пари) и докога ще караме с бойлерите в багажника .. Навивам се сам такъв един .. .
                      Last edited by code; d.m.y г., 12:45.
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Много си прав,аз също така направих.Лично зимата оглеждах ЖТД-та и накрая се хвърлих на КуВе и грам не съжалявам за избора си,както каза колегата двойката си е двойка.

П.П.Карам само на бензин и предимно градско и от към разход съм доста по-доволен от Алфата отколкото на Предишната ми кола(Браво 1.6).Алфата ми гори да не казвам голяма дума,но едно два литра по-малко от Фиата,обаче рядко минава 3000 оборота.
                        Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
                        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
                        Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
                        Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Смятай каква е била Бравата......

OEM & Ventura Garage
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Дали разходите за гориво по-лесно се преживяват, от разходите за части? Публична тайна е, че 80% от темите тук се отнасят за мотори TS и Boxer. Двойката си е двойка - спор няма. Не съм имал, не съм се качвал дори, но Ви вярвам Още по-голяма тайна е, че повечето тук караме прогресивно застаряващи талиги! Колкото и да са стегнати - времето си лети. За мен бензиновите мотори са по-капризни. На колегата му гарантирам, че ако си вземе JTD и я кара предимно в града - лятото под 8/100 и зимата под 9/100 НЯМА да падне особено с натискане и климатик, като на всичкото отгоре зимата ще му е студено, ако пътува на къси дистанции. Хубавото е, че след дежурните подобрения мотора ОСЕЗАЕМО тръгва и всеки избор на двигател под 2.0TS ще му се струва неадекватен.

Силно му препоръчвам да вземе човек, който има опит по време на избора, а диагностиката е задължителна. Успех!

Comment

Лятото с климата Софийско си правя 7чки с Маренгото 1.9жтд.....а не е като да не му давам газ.....тоест карам го само на газ

OEM & Ventura Garage

Comment

Алфите си харчат, чупят се по-лесно, но изглеждат добре и се карат със сърце!

Comment

Working...
                                X